Bloc Zero. Educació i TIC

 Gràcies a les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) cada volta més persones tenen accés fàcil, ràpid i barat a l'educació.

 Les TIC/TAC fan més agradable l'esforç, i l'exigència personal, per compartir coneixements, propostes i accions.

 No és cap exageració valorar aquestes tecnologies com una revolució a l'alçada de la invenció de l'escriptura, de la impremta...Tema 1. Què és l'educació?

 Definir el concepte d'educació no és tan fàcil com sembla. Sovint s'oblida, es confon, o simplement es manipula. Per això serà bo reflexionar... i debatre.

 Quan eixe significat estiga prou clar podrem centrar els nostres esforços en aconseguir una "bona educació".Tema 2. Tecnologies disponibles

 Les tecnologies que utilitzem actualment han estat creades, inventades i/o descobertes al llarg de la història. Amb elles ens relacionem amb l'entorn de maneres diferents a les "naturals".

 Algunes d'eixes tecnologies són antigues i unes altres són molt noves, però totes ens aprofiten per adquirir, gestionar i transmetre informació.Tema 3. La Informació

 Tot és informació. L'ADN, els àtoms, el buit, la llum, les creences... Fixeu-vos que amb suficient informació i tecnologia (més informació) podem construir qualsevol "món" que imaginem.

 Alguns científics han llançat la hipòtesi de que el nostre origen és extraterrestre. Però no per casualitat (meteorit), sinó que hem estat sembrats!Tema 4. La Comunicació

 Els humans som animals socials, i això fa que la comunicació siga un element bàsic de la nostra natura. Amb individus de la nostra espècie o d'unes altres "espècies". A través de senyals naturals (sons, fum...) o de suports artificials (paper, telèfon...). La nostra essència és comunicativa.

 És interessant pensar... que els canvis en les maneres de comunicar-nos també ens canvien a nosaltres!